Kelly van Assen

Student, christen & mens

Daar is hij dan #Kellyisbeter

Het laatste jaar heb je mijn avonturen kunnen volgen via #Kellywordtbeter. Afgelopen week zat ik fluitend op de fiets, toen besefte ik mij dat het tijd was voor #Kellyisbeter.

Het is nu twee maanden geleden dat ik met ontslag ben gegaan uit de kliniek in Zwolle. Ik had ontzettend veel geleerd, over mezelf, over het leven, maar echt gelukkig was ik nog niet. Dat kwam eigenlijk pas een paar weken geleden. Esther, een geweldige vriendin van me, vroeg me of ik meeging naar Elburg (net zo’n gehucht als Nunspeet, maar dan iets verderop) daar zouden ’s avonds wat jongeren bij elkaar komen om te praten en te bidden. Ik stond niet te springen, maar ging toch, ik moest mijn leven namelijk weer oppakken.

Ik zit weer fluitend op de fiets.

De eerste paar keer dat ik meeging, vond ik de mensen erg aardig. Veel met hun geloof had ik niet (niet meer, mijn geloof had ik tijdens mijn depressie gelaten voor wat het was), maar het feit dat ik vrienden aan het maken was, was positief. Een paar avonden gingen voorbij en op de een of andere manier raakte ik steeds geïnteresseerder  in hun geloof, zij leken het geluk te kennen waar ik zo naar op zoek was. Ik was op zoek naar wat zij hadden en wilde dat ook. Op een avond is me verteld, ik weet niet eens meer door wie, dat dat geluk ook voor mij was, dat ik God achter me had gelaten, maar dat Hij mij niet was vergeten. Toen besloot ik dat ik me wilde laten dopen.

Zij leken het geluk te kennen waar ik zo naar op zoek was.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben gedoopt en heb God leren kennen als het geluk van mijn leven. ik heb mijn hele leven gelooft, maar zoals ik Hem nu ken, heb ik Hem nog nooit gekend. Klinkt als een makkelijk einde? Ja best wel, sorry er is niets spannenders, er was geen wonderdokter die ik je aanraad (oké, Jezus), geen geweldig medicijn (oké, genade) en ook geen zelfhulpboek (oké, de Bijbel).

Dit was het dan, mijn avontuur naar beter worden. Doel bereikt, en nu? Ja wat nu, goede vraag. Dromen en doelen heb ik zat, maar voor nu doe ik het nog even lekker rustig aan en doe ik vooral alleen dingen die ik leuk vind. Of ik nog/weer ga schrijven? Tsja, dat is ook een beetje de vraag, ik vind het geweldig om te doen, als ik het ga doen, dan wel op een ander blog (deze is van school en daar ben ik mee gestopt), maar de kans zit er dik in dat ik jullie nog eens zal vermoeien met mijn stukjes, wel worden het dan alleen maar positieve dingen. Want dat is wat ik heb geleerd de afgelopen tijd, hoe cliché we het nu ook gaan maken: stay positive en altijd blijven lachen!

Vorige

Naar de dagbehandeling #kellywordtbeter

10 Reacties

 1. Sjaak

  Dit heb je heel mooi geschreven Kelly . En het is uit je hard en niks gelogen heel mooi ik wacht op je volgende brief . En die heet wat en wie ben ik !! Heel mooi hoe je de Heer weer in je Hart heb aangenomen en dan gedoopt worden zoal je ben ? Gods zegen en ga zo Door .💗🌷😚👍

 2. Sjaak de vogel

  Dit heb je heel mooi geschreven Kelly . En het is uit je hard en niks gelogen heel mooi ik wacht op je volgende brief . En die heet wat en wie ben ik !! Heel mooi hoe je de Heer weer in je Hart heb aangenomen en dan gedoopt worden zoal je ben ? Gods zegen en ga zo Door .💗🌷😚👍

 3. Karin Meijer

  Wat ben je toch een prachtig mens,zo puur,zo mooi,ik ben zo dankbaar dat je God weer gevonden hebt,Hij heeft je nooit losgelaten want dat doet een vader nooit!Ik geniet van je mooie verhalen en van jou zoals je bent.Love you so much!Dikke knuf Karin

 4. Het een heel mooi stukje, niks aan toe te voegen, god zegen zus 🙂

 5. Prachtig dat dit jou zo heeft geholpen! Ik ben zo blij om te horen dat je je beter voelt, echt waar. Ik ben zelf niet gelovig, maar alle woorden die je zojuist hebt geschreven raken me en zetten me ook aan het denken. Je bent een enorme doorzetter, Kel!

 6. Leander

  Mooi om te lezen Kelly. Fijn je te mogen kennen en bij je doop te mogen zijn.

  Een heel gelukkige vrouw zie ik nu 🙂
  Geniet er lekker van je leven samen met Jezus!

 7. Laura Job

  ik ben trots op je Kelly! Dit stuk inspireerd mij om mijn geluk ook bij God te zoeken (al weet ik nog niet helemaal hoe). Dankjewel voor de updates, je bent geweldig! ❤️

 8. oma

  KANJER!!!!!!!

 9. oma

  KANJER!!!!!!!!!!!

 10. Maaike Prins

  Lieve Kelly,

  Je bent een doorzetter! Wat heb je het mooi geschreven. Ik ben zo blij dat jij die geluk hebt gevonden en nu mag ervaren. Je bent een topper!

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

De inhoud van deze site is gemaakt door een student van Landstede Zwolle
Copyright © 2017 Landstede Zwolle - Disclaimer & legal