Kelly van Assen

Student, christen & mens

#kellywordtbeter update 1

Mijn derde week in mijn witte kamer met oerlelijke groene vloer en een brandveilig matras begint vandaag. Omdat ik heel veel en hele lieve appjes krijg met de vraag hoe het gaat heb ik besloten dat even in een ‘#kellywordtbeter update’ te beschrijven.

Om eerlijk te zijn valt het me vrij zwaar hier, het is harder werken dan ik dacht en dat in de eerste twee weken al. Al een aantal keer heb ik, in een boze bui, geroepen dat ik er mee zou stoppen, maar dat doen we niet want we houden de familienaam in ere. Nee gekkigheid, want als ik terugkijk op de afgelopen twee weken heb ik al zo veel geleerd. Alleen al als je kijkt naar ’s morgens uit bed komen, normaal eten, iets leuks doen met mensen van mijn leeftijd en ga zo maar door. Hoewel ik dat soms niet wil zien, zit ik hier volgens mij op de goede plek en ja het is hard werken en nee dat ben ik niet meer gewend, maar ik weet dat ik het kan omdat ik het al vaak genoeg heb gedaan.

Nu weten jullie een beetje hoe het met mij gaat, maar veel van jullie vragen zich ook af hoe het er hier aan toe gaat. Als eerste is het belangrijk om te vertellen dat de sociotherapeuten (begeleiders op de groep) niet in witte pakjes lopen, dat ik geen “ziekenhuisvoer” uit de magnetron krijg en dat ik gewoon een eigen kamer heb, met een slot op de deur. Officieel mag ik alles doen wat ik wil (behalve alcohol drinken, drugs gebruiken en alles wat volgens de wet verboden is) ik ben dus volledig vrij in wat ik doe, maar het doel is dat ik samen met de sociotherapeuten kijk naar of het ook handig is wat ik doe. Het heeft voor mij bijvoorbeeld geen zin om me de hele dag op mijn kamer op te sluiten, dat kan ik thuis ook wel en heeft niet geholpen. Samen kijken we dan naar wat wel handig is om te doen, bijvoorbeeld een spelletje doen of naar buiten gaan, dat klinkt heel nutteloos, maar het waren twee van de vele dingen die ik niet meer deed. Zo zet ik met heel veel hulp hele kleine stapjes, die uiteindelijk ervoor gaan zorgen dat ik de eindstreep haal.

Behalve je dagprogramma heb je ook een aantal therapieën.                                        CTB: creatieve therapie, hierbij werk ik aan een beeld, het is een hele fijne manier om over dingen te praten terwijl je bezig bent met je project.

SVT: sociale vaardigheidstraining, hier wordt mijn sociale ongemakkelijkheid aangepakt en leer ik reageren op bepaalde situaties.

PE: psycho-educatie, hier leer ik alles over autisme en hoe ik er mee om kan gaan. Klinkt suf, is het ook.

PMT: psychomotorische therapie, hier werk je aan jezelf doormiddel van sport, je speelt bijvoorbeeld een potje voetbal en kijkt hoe je met verliezen omgaat of je gaat kickboksen om met agressie om te gaan.

CGT: cognitieve gedrag therapie, de manier waarop je over dingen denkt kan soms nogal tegen je werken, hier leer je dan om je gedachten positief of reëel te houden.

Oké dat was het saaie deel, beloofd. Nu jullie weten hoe het met mij gaat en wat ik hier zo’n beetje uitspook behalve de boel op stelten zetten, zoals ik dat zo mooi kan. Rest mij alleen nog om jullie allemaal te bedanken voor de massa’s kaartjes, appjes, gedachtes, en medelevens. Jullie zijn stuk voor stuk helden. Nog één ding  en dan zijn jullie echt van me af. Om de dag van mijn klasgenoten goed te maken; behalve dat ik jullie uitlach om jullie sportdag van vandaag, heb ik morgen een gesprek op school om te kijken of ik jullie af en toe nog even kan komen irriteren.

PS: oké nog één ding; de documantaire-reeks “Het is hier autistisch” is echt geweldig.

PPS: Oké dit is echt het laatste; de blog van semi-klasgenoot Dyantha maakte mij vandaag heel blij, dus als je nog tijd over hebt na mijn gezeur:

De griesmeelpap van Henk

Vorige

Mijn echte 2016

Volgende

Een paar zware dagen #kellywordtbeter

 1. Dyantha

  Kel, stop hou op, ik moet huilen! Na mij bordje bambix van een uurtje geleden sta jij op nr 2 van vandaag in de categorie #thelittlethingsinlife. Ik ben zo onwijs trots op je! Hoe je het doet, ondanks dat het zwaar is, maar je weet dat het de beste keuze is. Hoe je je open stelt en je hele verhaal open en bloot op het internet zet. EN wie je bent als mens. NO ONE IS YOU, AND THAT IS YOUR POWER! Ik vind het super tof om te horen dat je zo blij wordt van mijn blogpost. Jouw blog maakt míjn dag weer! Iedereen heeft een boodschap en het is fijn om elkaar te inspireren. Head up gorgeous, #kellywordtbeter! ♥

 2. Ineke de jonge

  Kelly, wat super om te lezen dat jij er zo voor gaat. je bent een kanjer.

 3. Elly Grit

  Super Kelly, wat ben je toch een prachtmens ?

 4. Elly Grit

  Kelly, wat ben je toch een prachtmens ? Heel veel succes verder!

 5. Ah Kelly! Wat ben ik trots op je. En ik spreek namens de klas als ik zeg dat je een topper bent. En die sportdag was het uitlachen waard ;). Ik ben heel benieuwd wat er uit het gesprek van morgen komt. Heel veel succes en sterkte. Je kunt het!

 6. Jan

  Zegen Kelly, je kan het en je moet doen met je schrijf talent. En heel knap je bent weer een zegen voor anderen.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

De inhoud van deze site is gemaakt door een student van Landstede Zwolle
Copyright © 2017 Landstede Zwolle - Disclaimer & legal