Kelly van Assen

Student, christen & mens

Mijn echte 2016

Ik zag een bericht van facebook, waarin er een filmpje van mijn 2016 was gemaakt. Omdat ik benieuwd was, startte ik het filmpje en het enige wat ik zag waren foto’s waar ik de grootste lach ter wereld had. Raar, want 2016 was eerlijk gezegd helemaal niet zo’n pretje. Blijkbaar was ik er erg goed in geweest jullie te laten geloven dat het dat wel was en dat wil ik niet meer. Daarom vertel ik nu mijn echte 2016 en mijn vooruitzicht voor 2017, hoe eng ik dat ook vind.

Heel lang heb ik geworsteld met van alles en nog wat, maar nooit heb ik iemand dat laten weten. Ik deed van alles om mijn problemen op te lossen zonder mensen lastig te vallen en als dat me teveel werd, deed ik aan zelfbeschadiging. Toen mijn ouders hier eenmaal achter kwamen, namen ze me mee naar een psychiater. Daar werd ik getest op van alles en nog wat en uiteindelijk kreeg ik begin 2016 de diagnose autisme.

De diagnose viel me zwaar, het voelde alsof ik in één keer niet meer normaal was. Hier worstelde ik mee, maar mijn andere problemen gingen ook door. Ik probeerde zo lang mogelijk door te gaan met school, sport, het leven.  Alles bij elkaar werd het voor mij meer overleven dan leven, zonder dat de buitenwereld daar ooit van op de hoogte was. Ik trok het niet langer en maakte mezelf van binnen langzaam kapot.

Na de zomer begon ik aan mijn nieuwe opleiding, een opleiding waar ik vol voor ging en waar ik het heel graag goed wou doen. Ik ging maar door en zette me veel meer in dan eigenlijk nodig. Mijn eerste project werd met een ‘Goed’ beoordeeld, maar ik was compleet overspannen. Ik was kapot, werd depressief en dit nog steeds allemaal zonder dat iemand het wist.

10 oktober 2016 was de zwartste dag van 2016. Ik kon het (over)leven niet meer aan en ik besloot een zelfmoordpoging te doen, het was de moeilijkste keuze van mijn leven, maar ik kon niet meer. Mijn moeder heeft me gevonden, 112 gebeld en gelukkig kreeg ik de juiste hulp.

Nu zit ik thuis met een zware depressie, medicijnen en het vooruitzicht van de eerste 4 maanden van 2017 doorbrengen in een kliniek. Momenteel heb ik nog niet echt een toekomstperspectief, maar ik vertrouw erop dat het goed komt, ik houd moed en voor deze keer komt mijn doorzettingsvermogen ontzettend goed van pas.

Ik vertel dit natuurlijk niet voor niks. Behalve dat ik vind dat jullie recht hebben op de waarheid, wil ik jullie laten zien hoe belangrijk het is om iemand te vertellen over je problemen. Ik ben het levende bewijs van hoe fout het kan gaan als je het voor jezelf houdt. Ik ga knallen in 2017, in die kliniek en ik ga vol voor herstel, ik word beter, hoe dan ook en niemand kan me daarin tegenhouden.

Kelly van Assen

Vorige

Wij zijn mijn held

Volgende

#kellywordtbeter update 1

14 Reacties

 1. Dyantha

  Wauw Kel, ik ben er stil van. Wat een moedig persoon ben jij om dit hier zo neer te zetten. Diep diep diep respect! Echt waar. Heel veel succes en sterkte, je gaat er weer bovenop komen! Liefs en een dikke knuffel

 2. Jobert

  Heel erg onder de indruk van jou verhaal. Met hulp van zoveel mensen die je heel erg lief hebben en de juiste professionele hulp, mankeert het je niet aan de juiste instelling. Bovenal ken je God en ziet en kent Hij jou.

 3. rweber

  Mooi en dapper geschreven Kelly. Succes de komende tijd X

 4. Matthias Polinder

  Super veel respect voor je Kelly, weet dat ik en sws een aantal anderen voor je bidden!

 5. Claudia

  Lieve lieve schat, wat een respect heb ik voor jou …en wat ontzettend knap maar vooral ook moedig van je dat je dit met ons wil delen…. Wat ontzettend mooi verwoord…. Werd er stil van, tranen over mijn wangen en kippenvel over mijn hele lichaam…. Lieve Kel, 2017 gaat jouw jaar worden, jouw jaar van herstel… En ik weet zeker dat je het kan met zoveel lieve mensen om je heen…en de onvoorwaardelijke liefde van God…. Een hele dikke knuffffff ???

 6. Annie

  Lieve Kelly, wat moedig van je om zo open te zijn. Jij bent een geliefd kind van God vergeet dat niet ook als het donker is. Fijn dat je hulp gaat krijgen. Wij zullen voor je bidden

 7. Coenraad

  Je bent en blijft een TOPPER!!!! Xxx

 8. Aart

  Lieve Kelly,
  Geschrokken van jouw verhaal. Gelukkig ook met perspectief. Veel sterkte de komende tijd. Ga er voor! Wij denken aan je!
  Lfs.

 9. Sarah Leeuwestein

  Heel mooi geschreven Kelly! Ik vind het prachtig om te lezen hoe jij moed houdt en hoe je er vol voor gaat, nu met jou zelf als prioriteit. Ik bid voor jouw herstel. Liefs, Sarah.

 10. Thamara Mol

  Wauw… Wat stoer van je dat je dit deelt! Onwijs veel respect voor jou!
  Heel, heel veel zegen en dat je met een oprechte dikke grijns op je gezicht het nieuwe jaar in mag gaan om lekker fris opnieuw te beginnen.

  Heel veel liefs

 11. Laura

  Terwijl ik dit las werd ik van buiten heel stil, maar van binnen alles behalve stil en ik voelde een hevig verlangen om naar je toe te springen en je een knuffel te geven en je in alle talen dingen te vertellen waar ik toch net niet de juiste woorden voor kon vinden. Nu nog heb ik niet echt de juiste woorden gevonden want er is zoveel wat ik je wil vertellen. Hoe waardevol je bent en hoe trots ik op je ben dat je dit deelt en zoveel meer dingen. Maar nee, de woorden komen niet. Ik denk dat de enige woorden die evenaren wat ik wil zeggen zijn: Wat ben jij ongelooflijk dapper, Kelly. Ik geloof met heel mijn hart en ziel in je, ik geloof dat jij kunt waarmaken wat je in de laatste zin van dit stuk schreef. Met tranen in mijn ogen en inmiddels over mijn wangen wil ik je met heel mijn hart vertellen dat jouw identiteit niet bestaat uit je strijd. Jij bent niet je littekens, jij bent niet de depressie waar je mee worstelt, jij bent niet het hokje autisme waar je in bent geplaatst. Jij bent Kelly en jij bent één en al doorzettingsvermogen en dapperheid en kracht. Jij bent in staat om beter te worden. En wat ben je toch mooi. Weer vullen mijn oogjes zich met tranen en ik kom verder niet uit mijn woorden, maar misschien heb ik genoeg gezegd. Er is nog één ding wat ik je wil geven, waar mijn eigen woorden in tekort schieten:

  Kolossenzen 1:13-14

  God heeft ons gered
  uit de macht van de duisternis
  en ons overgebracht naar het rijk
  van Zijn geliefde Zoon,
  die ons verlossing heeft gebracht,
  de vergeving van onze zonden.

  Ik geloof in je en ik sta eeuwig voor je klaar Kel. En ik wil je eigenlijk wel gewoon even vertellen dat ik van je hou. Ik heb je lief, Kelly. Maar God nog meer.

 12. Aniana Koning

  Hoi Kelly
  Ik ben een collega van je vader en ben onder de indruk van je verhaal.
  Heel knap van je dat je dit hier neerzet en ook heel knap van je hoe je er nu mee omgaat!
  Ik weet zeker dat hier boven op komt.
  Ik weet dat jij ook gelovig bent en uit ervaring weet ik dat God altijd dichtbij is.
  Verlies Hem niet uit het oog! Ik ga voor je bidden!
  Lieve groet Aniana

 13. jan Wolfsen

  Heel dapper Kelly dat je dit zo deelt en zo een voor beeld bent voor velen.
  zegen en we bidden voor je.

  Jan Wolfsen

 14. Marijke veersma

  Heeeeeel veel sterkte jullie allemaal!

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

De inhoud van deze site is gemaakt door een student van Landstede Zwolle
Copyright © 2017 Landstede Zwolle - Disclaimer & legal