Kelly van Assen

Student, christen & mens

De twee die mij liefde leren

Vandaag zijn mijn opa en oma 50 jaar getrouwd. 50 jaar geleden hielden ze zoveel van elkaar dat ze besloten de rest van hun leven te delen. 6 oktober 1966, de dag dat ze ‘Ja’ zeiden, de ja die nu nog steeds elke dag wordt herhaald. Sinds 15 mei 2000 geven opa en oma elke dag een beetje van die ‘ja’ door aan mij. Bij alles wat ik ze zie doen, zie ik iets van die ‘ja’ van toen en de enorme liefde erachter. Bij alles wat ik ze zie doen geniet ik van die enorme liefde.

Ik geniet als ik ze discussie zie voeren over wie de afwas doet.

Ik geniet als ik ’s middags, na school, binnenkom voor een glas limonade en een koek.

Ik geniet als ik ze zie klooien met hun laptop en mobieltjes.

Ik geniet als ik oma hoor vragen “houd je nog een beetje van me?”

Ik geniet als ik wel 100 nachtzoenen krijg, voor het slapengaan.

Ik geniet als ik een briefje op mijn kussen vind met hoeveel ze van me houden.

Ik geniet als ik ze samen, gewoon samen zie zijn.

Ik geniet als ik die twee samen zie, die twee die mij liefde leren. Elke dag een beetje.

img_0006

Ooit hoop ik te zeggen, dat ik dezelfde dag meemaak. Dat ik mijn geluk gevonden heb en 50 jaren later nog steeds even gelukkig ben. Ooit hoop ik dat mee te maken, en zo niet: dan geniet ik van hun geweldige voorbeeld. Hulde aan het bruidspaar, die twee die mij liefde leren. Hulde aan het bruidspaar en het feit dat zij mijn opa en oma zijn!

Kelly van Assen

Vorige

Geen boze blikken, maar stickers

Volgende

Opdracht: Artikel over een zelfbedacht product

  1. nel van Assen

    Lieve lieve kleindochter, Wat heb je ons weer onnoemelijk blij gemaakt met jouw woorden!En meisje, de liefde die God ons heeft gegeven, al die jaren, proberen we uit te delen aan anderen en dat is ook onze opdracht! Dat jij de liefde, die wij jou gaven en geven zo beleeft , is een reuze geschenk! Dank je wel voor alle lieve dingen, al het geduld (met dat mobiele geklungel van ons) en al het mooie,dat je ons geeft,gewoon om wie je bent. KANJER!!!! Dikke kus! opa en oma

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

De inhoud van deze site is gemaakt door een student van Landstede Zwolle
Copyright © 2017 Landstede Zwolle - Disclaimer & legal